POOL PAVILION

THIS PROJECT WAS THE OPPORTUNITY TO RE-THINK THE “BACKYARD POOL”. TAKING ADVANTAGE OF A STEEPLY SLOPING SITE AND EXISTING POOL LOCATION BELOW A CONTRASTINGLY DIFFERENT HOME AND GARDEN BELOW, THE POOL WAS PLACED AT EASY ACCESS FROM THE FAMILY HOME AND A STUDIO HIDDEN BELOW THE POOL.

OUTLOOK AND CONTEXT OF A UNIQUELY AUSTRALIAN RIVERSIDE LANDSCAPE CREATED A BUILDING IN A SIMPLE AND RAW PALETTE OF MATERIALS THAT WOULD AGE QUICKLY AND DISAPPEAR INTO THE ROCKS, TREES AND HILLSIDE.

THE POOL PLATFORM IS DESIGNED FOR SWIMMING AND ESCAPE – A PERIMETER VERANDAH ENCOURAGES INTERACTION WITH THE POOL WHILST ALSO THE OPPORTUNITY TO BE OUT AT THE EDGE OF THE VIEW.

THE STUDIO BELOW IS A PRIVATE HIDEAWAY, A PLACE FOR GUESTS, FOR CREATIVITY OR FOR GATHERINGS. THROUGH OPERABLE SCREENS ON A NARROW PERIMETER TERRACE IT OFFERS VARYING OPPORTUNITIES FOR PRIVACY, PLAY AND EXPOSURE.

YET AGAIN, AN OUTCOME FROM A  GREAT COLLABORATION BETWEEN CLIENT, ARCHITECTURE, LANDSCAPE, ENGINEER AND BUILDER.

 

LANDSCAPE BY WILLIAM DANGAR & ASSOCIATES

STRUCTURAL ENGINEERING BY OHEARN CONSULTING

CONSTRUCTION BY ALVARO BROS BUILDERS

PHOTOGRAPHY BY ANSON SMART / PAUL GOSNEY / RICHARD HEGARTY

follow